Kanál novinek Romanonderka.cz

Ptali jste se

 

Vyhledávání

Po 21. 12. 2009 | Zlatý drak

Otázka:
Pane Onderko, vy jste velmi nebezpečný člověk. Poslouchat vás v reportáži o představení Zlatý drak, to je síla. Jak může město Brno řídit člověk, který se nechá vést na vařené nudli Danielem Landou a ještě volat Aleluja nad tou divadelní slátaninou. Daniel Landa alespoň přizná, že to dělá pro peníze a sám se jistě baví, jak snadno může manipulovat lidmi i na poměrně vysokých postech. Hrůza a děs!

P.S. To malé "v" v oslovení je záměrně malé.

Radovan Wicha

Odpověď:
Vážený pane,
děkuji Vám za Váš e-mail ze dne 12. prosince 2009. Mrzí mě, že jste si udělal názor na Tajemství Zlatého draka (TZD) jen ze sestřihané reportáže, neboť odvysílaná část vystoupení byla vytržena z kontextu a jako taková tedy i zkreslena. Možná je to také proto, že příslušná redaktorka přijela udělat rozhovor o Brně, respektive o Národním divadle Brno a jeho repertoáru s jediným úmyslem. A to natočit negativní reakce a dehonestovat téma.
O manipulovatelnosti dokumentu budou psát Divadelní noviny a svoji poznámku nevynechal ani Kritický klub na Čro 6, rovněž tak i přední český mediolog a teatrolog Vladimír Just, který dokument kritizoval veřejně již při jeho uvedení na festivalu dokumentárních filmů v Jihlavě.
Pro Vaši informaci uvádím, že inscenaci TZD tleskalo ve stoje dosud 20 000 nadšených diváků a to je teprve rok po jejím vzniku. Je to tedy nejúspěšnější inscenace celého NDB v posledních letech. Proto bych Vám rád doporučil, aby jste se do divadla vypravil osobně a sám si udělal názor bez toho, aby Vám ho někdo, v tomto případě dotčená redaktorka, již „předestřel“.

Přeji Vám pěkný a klidný adventní čas

Roman Onderka

St 16. 12. 2009 | Vánoční trh

Otázka:
Vážený pane primátore,

uspořádáním vánočního trhu na nám.Svobody jsem byl letos velmi potěšen,jeho náplní i nádherným osvětlením.Škoda jen,že hlasitá hudební produkce většiny vystupujících nemá s vánoční tématikou nic společného a svým hlukem a stylem by se spíše hodila někam na náves při pouti,rozhodně však nepřispívá k navození uklidňující vánoční nálady a mnoho občanů tak odrazuje od setrvání na náměstí.Na nejhezčí město ve stř.Evropě by se opravdu hodila vánoční hudba a ne nesnesitelný hluk z reproduktorů,který je slyšet i daleko od náměstí.Prosím udělejte s tím něco pro příští rok,aby atmosféra trhu byla důstojná.
S přáním pěkných Vánoc a hodně úspěchů v novém roce L.Kuda

Lubomír Kuda

Odpověď:
Vážený pane,

děkuji Vám za Váš e-mail ze dne 11. prosince 2009. Poté, co v minulých letech organizovala adventní trhy Městská část Brno-střed, jsme čekali na ukončení jejího smluvního vztahu s příslušnou agenturou, která trhy tehdy organizovala. Letos poprvé do celé organizace vstoupilo statutární město Brno a jeho organizace Brněnské kulturní centrum a Turistické informační centrum města Brna, které připravily letošní Brněnské Vánoce. Už nyní máme mnoho a mnoho pozitivních ohlasů. Vítám však Vaši připomínku, která bude sloužit jako podklad pro další ročníky. Rádi se totiž poučíme a za všechny podněty jsme vděční.

S pozdravem

Roman Onderka

Rychlá navigace