Kanál novinek Romanonderka.cz

Ptali jste se

Po 22. 2. 2010 | Inline bruslení

Otázka:
Dobrý den pane primátore,
jistě si vzpomínáte na dobu asi před deseti lety, kdy byla v prostorách hotelu Boby zřízena moderní velká hala na inline bruslení, hrála zde hudba, jezdilo se dokolečka, hala byla vybavena velkou U-rampou, rampami podél zdi a byla zde vynikající příležitost ke sportovnímu vyžití nejen pro profesionální bruslaře, ale i pro páry, kamarády, či rodiny s dětmi. Sám na tuto dobu vzpomínám s velikou radostí. Po čase tuto halu zrušili zřejmě kvůli malé navštěvovanosti, ale to byla dle mého názoru chyba, protože žádná taková hala už v Brně, ani v jeho okolí neexistuje. Proto se obracím na Vás, jako na člověka, který pro tuto věc může něco udělat. Myslím, že by bylo vynikající, kdyby město Brno vybudovalo nějakou podobnou halu, protože si myslím, že to není jen moje přání. Dle mého názoru by sem zavítala spousta lidí, která by jinak šla do kina, do divadla nebo jinam za zábavou či do přírody za účelem sportovního vyžití. V zimě také spousta lidí navštěvuje kluziště, kterých je v Brně celá řada a kam chodí spousta lidí. Myslím, že je škoda nemít něco takového i v létě. Je to zase něco jiného, než jezdit po cyklostezkách nebo silnicích, jak to děla spousta lidí.

Patrik Drozd

Odpověď:
Dobrý den,
děkuji za Vámi položený dotaz. Souhlasím s Vámi, že bývalá vedení města se sportovní infrastruktuře věnovala skutečně minimálně a to po dlouhé roky. V našem městě tak vznikl značný deficit, který se snažím odstranit od začátku svého působení v pozici primátora.
Jsem velmi rád, že Vás mohu tímto informovat, že nová in line dráha v Brně brzy vyroste a to v areálu ZŠ Pavlovská v Brně – Kohoutovicích. Délka dráhy je 260 m při vnitřní straně oválu, šířka dráhy 7,5 m. Uvnitř dráhy bude vybudováno univerzální hřiště pro míčové hry s umělým povrchem o rozměru 25 x 50 m. U dráhy bude vybudován přístřešek s lavičkami pro přezouvání bruslařů. U přístřešku budou osazeny 2 fontánky s přívodem pitné vody. K dráze bude přivedena kabeláž pro časomíru, ozvučení a osvětlení dráhy. Pro veřejnost by měl být tento areál volně přístupný tak, aby nenarušoval chod samotné školy. Každopádně je jasné už teď, že přístup zpoplatněn určitě nebude.

S pozdravem

Roman Onderka

Rychlá navigace